07/01/2015

Rettstridig forføyning: en roman om kjærlighet - Lena Andersson (Gyldendal 2014)

Omslagsbilde
I "Rettstridig forføyning: en roman om kjærlighet" følger vi intellektuelle Ester Nilsson, filosof og poet, og hekta på et håp om den fullkomne kjærligheten. Hun faller brått og inderlig for Hugo Rask, anerkjent kunstner og svært attråverdig på alle måter - . Hun forlater sin samboer og sitt gamle liv "with no regrets". Nå vil hun bare ha Hugo Rask.  

Som lesere pines vi av Esters selvbedrag, ydmykelser og overilte handlinger, men boka hadde ikke vært god, morsom og interessant å lese, hvis ikke den var en skarp iakttagelse av forelskelsens vanvidd og dynamikken i et nyetablert forhold der partene ikke har de samme forventningene til hva forholdet skal være og bli.        
                   
 "Det er sjelden at en roman om kjærlighet treffer like godt hos både publikum og kritikere. Men "Rettsstridig forføyning" av Lena Andersson, vinner av Augustprisen 2013, har solgt 100.000 eks i Sverige. "Dette er en roman vi har gledet oss til å gi ut! Rettstridig forføyning er en knivskarp roman om kjærlighet og en studie i forelskelsens vesen, den har vunnet både de svenske kritikerne og leserne", sies det i forlagets omtale av boken.