05/11/2012

Korsbæreren - Tom Kristiansen, Aschehoug 2012

”Korsbæreren” handler om finansmiljøet i USA og Norge. David Nomura har lenge tjent gode penger på hegdefunds. Men en dag dukker det opp en representant for den japanske mafiaen opp og krever rask tilbakebetaling på en 40 millioner dollars investering. David Nomuras firma har ikke disse pengene, og han iverksetter et intrikat spill for å få reddet firmaet og seg selv.
Han kontakter sin tidligere kjæreste som jobber i en norsk bank for å lansere et prosjekt for henne. Måten han gjør dette på, er utspekulert og kynisk.

I boka dras vi i hurtigtogfart gjennom en historie preget av beinhard realisme og intens spenning. Vi får beskrivelser av bankrutiner som er bunnsolide, men allikevel med muligheter for omgåelse.

Uten å kjenne finansverdenens lys og skyggesider virker boka troverdig – forfatteren griper ikke til grep hvor du blir sittende og undre på om dette kan være mulig. Nei, du blir ledet inn i en verden du ikke kjenner, men kan gjenkjenne fra avisoverskrifter. Og deretter er du med i historien uten annen opplevelse enn godt språk, god fortellerevne og intens spenning..

Tom Kristensen har med boka ”Korsbæreren” igjen levert en spennende bok, velskrevet og troverdig.

ANBEFALES AV RAGNHILD