11/05/2015

Hvis du vil - Helle Helle (Oktober, 2015)

Omslagsbilde

"Alt er forbi, og alt er lige begyndt" (Politiken)

Den nye romanen til Helle Helle er en intens leseopplevelse; umulig å legge fra seg. Det er en type bok man leser i et strekk og som vokser seg stor og rik i tida etterpå.

To joggere, en mann og en kvinne midt i livet,  har begge løpt seg vill i en skog. De møtes og må hjelpe hverandre å overleve natten i en kald og nådeløs skog. I en slik situasjon er man sårbar og redd, da er det bare  fortellingene om livet som duger.

Fortelleren er Roar 48 år, han debuterer som jogger på helt nye joggesko som ganske fort begynner å gnage og lage sår. Det er imidlertid den 38-årige kvinnens historie vi får fortalt, en tilsynelatende enkel og klassisk historie om å finne seg sjøl, om å finne kjærligheten og til slutt få den og det man ønsker seg aller mest, men likevel ikke -. Alt ble annerledes enn man hadde tenkt,  og nå har hun mistet retningen og virrer rundt i skogen.

Danske Helle Helles "Hvis du vil" er en  underfundig og stram roman der mye blir sagt mellom linjene. Den er nominert til Nordisk Råds litteraturpris 2015.

ANBEFALES AV MARI ANNE
Finn boka i bibliotekkatalogen


Mer om "Hvis du vil" i NRK/kultur
Omtale av"Hvis du vil" av Louise Hagemann for Nordisk råd